Vill du spela något som liknar Traveller

I gårdagens inlägg påpekade jag att Traveller känns passé idag. Jag tror att det bästa valet om du vill spela något modernt i samma genre blir Serenity-rollspelet, baserat på TV-serien Firefly och filmen Serenity.

Om du vill läsa nutida Traveller-liknande SF rekommenderar jag Elizabeth Moons Vatta-serie. Där följer läsaren den unga kapten Ky Vatta, befälhavare på ett gammalt handelsskepp, och hennes kamp mot de pirater som hotar den interstellära handeln i människorymden. En annan roman med rätt sorts stämning är Falling Free av Lois McMaster Bujold; den utspelar sig på en enorm rymdstation och handlar om genmanipulerade människor, slaveri och frihetskamp.

1 thought on “Vill du spela något som liknar Traveller

  1. Om man inte behöver en färdig värld, men gärna vill ha hjälp med att skapa sin egen, kan jag rekommendera Diaspora, baserat på Fate-motorn och med ett mycket trevligt litet system för att generera ett antal sammanhängande stjärnsystem att äventyra i. Det är hård sf, utan psionik eller liknande, och med mycket begränsad ftl-drift. Reglerna för rymdstrid verkar också väl fungerande vilket väl inte alltid är så vanligt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.