Vad ska nu hända med DoD?

Igår tillkännagav Riotminds att företaget packar ihop verksamheten. Drakar och Demoner hamnar så att säga på hyllan. En stor nyhet i svenska gamer-kretsar. Entusiasterna börjar omedelbart diskutera vad de skulle vilja göra med spelet. (Länk >>>) Riotminds äger dock varumärket så bollen finns där.

3 thoughts on “Vad ska nu hända med DoD?

  1. Känns som Järnringen för ett tag sedan fumlade på sitt färdighetsslag. Nu har även Riotminds gjort det, och delvis Rävsvans, fast där försvinner ju inte verksamheten, den lämnar mest företagandet.

    // Fredrik

  2. Jag beklagar bortgången. Visst, deras Drakar och demoner var på sätt och vis ett intressant misslyckande. Men det hade sina höjdpunkter. Ett ganska dåligt spelsystem i en bitvis väldigt intressant och inspirerad setting. Det första försöket (Drakar och demoner 6) håller helt enkelt inte ihop.
    DoD Trudvang är bättre, men fortfarande inte så enkelt och konsekvent som det skulle ha behövt vara för att locka både nya och erfarna spelare. I sina moduler led Riot Minds lite av elefantsjuka tidvis – Snösaga är ett monster till äventyr, även om jag har förstått att det är väldigt populärt bland Trudvang-entusiaster. Vildhjarta tycker jag definitivt är ett riktigt skönt äventyr där det trolska John Bauer-mässiga i rollspelet verkligen kommer till sin rätt. Eldsjäl är ett ganska hopplöst äventyr.
    Däremot gjorde de en helt fantastisk monsterbok med Jorges bestiarium, suveräna illustrationer och bratexter, och passningen till Borges tilltalar litteraturvetaren i mig. Mycket av upplägget verkar lånat från Old World Bestiary, monsterboken till Warhammer FRP, men i mitt tycke är Jorges bestiarium en mer spelbar, charmig och konsekvent produkt. Riot Minds kunde när de ville och orkade (och hade råd)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.