Framsteg för “Iskriget”

Tomas Arfert har nu slutfört Iskrigets omslag. Snygg retro-look och stram formgivning. Rätt stämning förmedlas.

Jag håller på att gå igenom manuset. Eftersom berättelsen har en komplicerad tillkomsthistoria och detta är dess tredje struktur hittar jag här och där motsägelser som anspelar på tidigare föråldrade idéer, t.ex. namn på platser och bipersoner och obsoleta intrigelement. Det kommer att bli en del petande med att “rengöra” texten från sådana fel.

2 thoughts on “Framsteg för “Iskriget”

  1. Skulle vara intressant att läsa ett eller flera inlägg om din skrivprocess. Inspiration, tidsdisposition, självspäkning, korrektur och så vidare?

  2. Oj, det är ett rimligt men svårhanterligt önskemål. Om jag tar Iskriget som exempel skrev jag början 1993-94 (den Travellerinspirerade version R1), lade den på hyllan i nästan åtta år, och sedan skrev en nästan ny version helt färdig (version Artemis), lät den ligga på hyllan i nästan lika lång tid, och gjorde sedan vissa betydelsefulla revisioner för att slutföra den tredje versionen (den dieselpunkiga version Alba). Det blir tufft att redogöra för hur turerna har gått, särskilt när det gäller vad som skedde för snart 20 år sedan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.