35 years with RPGs

It is currently some sort of minor jubilee for me — 35 years ago, at the first gaming convention in Sweden, I was introduced to role-playing games. It was love at first sight and this “phenomenon” has influenced my professional career and private life profoundly. I am still designing new games, though nowadays only at a hobby level.

And that gaming convention’s 36th manifestation, called Gothcon XXXVI, opens today in my old home town.

4 thoughts on “35 years with RPGs

  1. Tänkte bara säga tack för allt! Utan Drakar och Demoner så hade nog aldrig min kreativa ådra väckts till liv, och även om jag idag inte spelar rollspel så har spelandet i min ungdom betytt otroligt mycket. Världsskapandet lever dock kvar och en stor del av den lilla fritid jag har idag går åt till att driva min kartblogg (mappingworlds.wordpress.com). Så än en gång tack för alla glada minnen dina rollspel gav mig på 80-talet.

  2. Får mig att minnas mitt första spelkonvent: Äventyrsspels spelkongress 1988 (i Allhuset, Stockholms Universitet). En rätt mäktig upplevelse för en ung (13 år) rollspelare att få se alla andra gamers som satt och spelade allt mellan himmel och jord, och att få träffa alla kända namn bakom Äventyrsspel på riktigt. Nybörjare på konvent som vi var så hade vi dock inte fattat att vi borde ha med oss något att spela… men det fanns ju gott om seminarier och annat att gå på (“Grilla Äventyrsspel”!), och jag inhandlade på studs det nysläppta Stjärnornas Krig som vi kunde börja spela dagen därpå. Ett mkt trevligt minne!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.