Ensamma Vargen — återkomsten

Jag började jobba hos Äventyrsspel/Target Games i april 1985. En av de första arbetsuppgifterna som landade på mitt skrivbord var att granska översättningen av de första fyra Ensamma Vargen-böckerna. Det handlade om solospel, där läsaren valde väg genom bokens handlingen. Bokserien om kai-mästaren Ensamma Vargen (och uppföljarserien om magikern Silverstjärna) och deras kampen mot mörkerherrar och monster blev en megasuccé: en helt ny produkt i Sverige, en dramatisk fantasyvärld kallad Magnamund, och skickligt ihoptvinnade och illustrerade äventyr ledde till rekordförsäljning under ett par år. Jag tänkte redan då att detta borde kunna bli ett bra bordsrollspel, men av någon anledning blev så aldrig fallet.

Tretti år har gått och nu är det dags för en Ensamma Vargen-nylansering på svenska av folket bakom speltidningen Fenix, Tove och Anders Gillbring. Nu handlar det om ett traditionellt fantasy-bordsrollspel plus fem utökade soloäventyr, allt “mastermindat” av Magnamunds skapare Joe Dever. Gillbrings kör projektet via crowdfunding för att dra in pengar till produktionsstarten. Läs mer här >>>

Så här ska det nya spelet se ut:

Och så här bra illustrerade Gary Chalk de ursprungliga soloäventyren:

1 thought on “Ensamma Vargen — återkomsten

  1. Detta är ju underbart. Har kollat in Lone Wolf RPG och det är ett väldigt snyggt spel. En kulturgärning av Magnakai-rang att översätta det till svenska! Ensamma Vargen-serien var nog en bidragande orsak till att många drogs in i ett tyngre rollspelsmissbruk på 80-talet. Tycker fortfarande att spelvärlden står sig som en av de mest genomtänkta och fascinerande.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.