Uppdatering: Expert Nova (4)

Summary in English: A quick progress update for my Swedish RPG Expert Nova.

Augusti har varit en rejäl månad nära det gäller spelskriverier. Dels har jag lagt ner mycket tid på att översätta Runequest till svenska och dels har jag gjort de där sista tidskrävande arbetsmomenten på Expert Nova.

Till höger ser ni Expert Novas framsida, en föredömligt minimalistisk design av Tomas Arfert. Vad som nu återstår är en sista illustration av Elin Blixt (kapitelbilden för SLP-kapitlet), och en sista rapport från en korrläsare. När allt detta är klart skickar jag över de kompletta dokumenten, dvs omslag plus 52 sidor inlaga i det amerikanska formatet 6″×9″ (152×228 mm), till Lulu.com för print-on-demand — det lär bli i september. Yay!

Beta-versionen av Expert Nova har fått följande positiva recension –länk >>>

Sedan är det dags att bestämma mig för vad som ska bli titel två i Nova-serien, dvs en helt ny kampanjmiljö med Expert Nova som regelmotor. Jag har ett par settingar i huvudet. Om du har några särskilda önskemål, skriva gärna en kommentar till den här posten.

2 thoughts on “Uppdatering: Expert Nova (4)

  1. Som fyrtioplus år gammal spelare/SL, där de senaste tjugo åren förflutit utan spelgrupp eller -sessioner men samlandet och läsandet av spelsystem varit destå påtagligare, så välkomnar jag verkligen ett nytt BRP-system att sätta tänderna i.

    Vad gäller eventuella kampanjmiljöer så har jag själv en förkärlek till samhällskollapser av mer (eller mindre) verklighetsnära art. Blev därför glad när jag såg antydningar till att ett bantat Wastelands kanske kunde vara aktuellt. Ett spel som tyvärr försvunnit ur min samling och inte återfunnits. Så där har du ett förslag.

    Jag arbetar själv (på hobbynivå) med en kampanjmiljö som var tänkt att utgå från Chaosiums BRP men då jag såg att Expert Nova var på gång så har jag valt att invänta denna utgivning. Utan att gå in djupare på innehållet i mitt hobbyprojekt så är dess ’setting’ en skandinavisk postapokalyps (utan extraordinära inslag) i början av det tjugoförsta århundradet. Vi får se vad som blir av allt detta.

    • Tack för ditt inlägg. Jo, jag hoppas på ett Wastelands 2.0 i någon form framöver. Det är ju ett spel som ligger nära mitt hjärta. När jag skrev Expert Nova tänkte jag avsiktligt på att reglerna skulle kunna modifieras enkelt till en postapokalyptisk miljö. Den främsta förändringar borde bli färdighetsuppsättningen där många färdigheter har blivit irrelevanta, medan andra bör tillkomma. Sedan krävs det ett nytt avsnitt för fordonsstrid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.