Expert Nova: vilddjur i Fenix

Summary in English: The rules for wild animals in Expert Nova will soon be published in the Swedish RPG magazine Fenix.


I den dunkla forntiden, dvs någon gång före 1985, förklarade min vän Lennart att rollspel kan delas in två kategorier: sådana där äventyrarna brukar tampas med monster (t.ex. Dungeons & Dragons) och sådana där de brukar tampas med människor och liknande varelser (t.ex. Traveller). I den första kategorin behöver äventyrarna stridsskicklighet, eldbollsmagi och goda rustningar, medan den andra kategorin betonar list, sociala färdigheter och indirekta tillvägagångssätt.

När jag sommaren 2019 skrev rollspelet Expert Nova (länk >>> ) placerade jag det i kategori två, eftersom jag föredrar den sortens kampanjer. Därför skrev jag inga specifika regler för hur djur används.

Men i december 2019 började jag skissa på två kampanjmiljöer där äventyrarna ger sig ut i vildmarken och då såg jag behovet. Under en kreativ vecka konstruerade jag de här djurreglerna. De omfattar djur och odjur från varg via jaguar och afrikansk buffel till Tyrannosaurus rex. Idag har Tove Gillbring bekräftat att reglerna publiceras i kommande Fenix med illustrationer av min vuxna dotter Elin, som även har illustrerat själva spelet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.