Toppbetyg för Expert Nova English Edition

Summary in English: My new role-playing game Expert Nova English Edition is praised in a fresh Swedish review. It gets top marks: 5 of 5.

En rykande färsk svensk recension av mitt nya rollspel Expert Nova, English Edition (länk till min Lulu-kiosk >>> ) finns nu på webbforumet Rollspel.nu. Användaren God45 ger spelet (länk >>> ) betyget 5 av 5 med följande motivering:

Det här är kort sammanfattat den bästa versionen av BRP spelmotorn som du kan få tag på. Recensionen kan vara över med det egentligen.

Expert Nova är specifikt riktad till rollspelande i det närliggande förflutna, nutid och den nära framtiden. Exempel spelvärlden är inspirerad av monsterfilmer från 1950-talet men spelet skulle fungera precis lika bra för att spela något inspirerat av Blade Runner, Indiana Jones eller Terminator. Karaktärerna är mittemellan tuffa och kompetenta vilket lägger dem på samma nivå som de flesta karaktärer i de flesta äventyrshistorier. Systemet tenderar mot en ganska pulpig känsla vilket nästan alltid är fallet med BRP spel. Det här är alltså ett spel som klarar det mesta så länge man spelar människor ungefär nu och man vill att spännande saker händer.

Boken är egentligen tre olika saker:

  • Det är den bästa versionen av BRP-motorn for moderna spelvärldar.
  • Det är ett KSR*-manifesto och exempel på vad KSR kan vara. KSR är fortfarande en ny rörelse och det här borde med all rätta vara en grundsten i den.
  • Det är en djupt förfinad vision från en av Sveriges mest erfarna och skickliga spelskapare. Det märks att en enorm mängd erfarenhet gått in i det här spelet, alla misstagen är gjorda och rättade tills allting slipats till sin slutgiltiga form.

Boken har en snygg och effektiv men minimalistisk layout som är effektiv när det kommer till att förmedla informationen. Den ligger precis mellan att vara en teknisk manual och fiction, precis som rollspel gör. Det är bekvämt att läsa men funktionsvänligt att använda vid bordet.

Jag har ingenting negativt att säga om Expert Nova. Det är den slutgiltiga formen av BRP rollspelande. Det är vad du köper och det är vad du får. Är du intresserad av BRP och KSR och vill ha en bra början är det här boken att köpa. Är du en gammal räv som vill se en mästare få ut 100% av BRP så är det här boken att köpa.

5 av 5


*Klassiskt Svenskt Rollspel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.