“Altair har landat”*

Idag har jag epostat manuset för space-opera-rollspelet Sci-Fi! till Saga Games. Det känns bra att ha snickrat ihop ett old-school-spel med rymdäventyr; mitt första rejäla spelskapande på många långa år.

Stämningssättande citat, saxat ur Vapnet från det Okända av Edmond Hamilton, en action-fylld pulp-klassiker. Så här kan det se ut i spelkosmos:

Dilullo var van vid sällsamma världar, vid luft med olika smak och konsistens, vid hur mark kändes under fötterna. Den här var kall och sandig, skarpkantad, ogästvänlig, och luften hade, även om den var andningsbar, en bitter lukt. Dilullo gillade inte den här planeten. Den hade struntat i uppgiften att frambringa liv och föredrog att tillbringa tidsåldrarna i självisk ofruktsamhet. Ingenting hade någonsin levt här. Men någonting hade av någon anledning kommit hit för att dö.

Summary in English: I have just emailed the text for the Swedish space opera RPG Sci-Fi! to the game publisher Saga Games. It was a few years since I last wrote a complete game so I feel pleased with the fresh accomplishment.
______________________________________________________
* Stjärnskeppet FMUS Altair används som exempel i speltexten, därav rubriken.

5 thoughts on ““Altair har landat”*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.